Produse noi

Noile bijuterii din argint cu opal din Colectia Zamora

Noile bijuterii din argint cu opal din Colectia Zamora

Încantatorul opal este un mineral care face parte din clasa silicatilor, este un silicat de siliciu hidratat. Are formula chimica: SiO2*nH2O.

Continutul de apa (~ 25%) face din mineral o substanta fara structura cristalina, asemanatoare sticlei, o substanta de tip amorf.

Denumirea mineralului provine de la cuvantul latin ,,opalus”, provenit la randul sau din ,,upalus”, denumire sanscrita care insemna ,,piatra pretioasa”.

Opalul este o substanta minerala incolora sau de culoare variata, de la cenusiu, brun, galben, pana la laptos, verde, albastru, masliniu, maron sau negru.

Nuantele negre sunt cele mai rare, in timp ce nuantele verzi sunt comune.

Opalul lasa urme albe.

Cand contine impuritati de cupru, culoarea lui este protocalie sau roscata. Aceasta varietate de opal, intalnita mai rar, se numeste ,,opal de foc”, datorita superbei culori pe care o are.

Adeseori,  auzim cuvantul : ,,opalescent”!

El provine, evident, de la opal, facand referire la proprietatea mineralului de a da un superb joc de culori prin fenomenul de interferenta a luminii care ajunge pe microparticulele sale.

Valoarea opalului este data, in mare masura de acest efect de opalescenta, precum si de gradul de transparenta, de aspectul lucios, perlat, precum si de culorile intrepatrunse pe care le poate avea.

Toate aceste proprietati, si mai cu seama jocul de culori frumoase, fac din opal un mineral cautat in minunata lume a bijuteriilor.

Opalul se gaseste raspandit pe toate continentele, dar 97%  din opale provin din sudul Australiei.

Problema ridicata de raspandirea lui rezida in faptul ca opalul nu se gaseste intr-un loc, in cantitati mari, care sa justifice extractia sa.

Pentru ca nu se exploateaza industrial, opalul ramane un mineral rar, ,,o piatra rara”.

Pentru imbunatatirea calitatilor opalului natural, in industria prelucratoare de bijuterii se utilizeaza o tehnica speciala prin care are loc o tripla ingemanare, rezultand asa numitul ,, tripletet de opal”.

Astfel:  se foloseste ca suport o placuta de onix,  peste care se asaza opalul care prezinta fenomenul de opalescenta, apoi se pune un strat protector de cuart, cu rolul de a impiedica deshidratarea opalului.

In felul acesta se obtin componente valoroase ale bijuteriilor moderne.

In industria bijuteriilor se folosesc, pentru opal, denumiri specifice culorilor sale :,, opalul negru- gri”, ,,opalul albastru”,  ,,opalul cireasa”, ,,opalul verde”, ,,opalul de foc”, ,, crisopalul”(opalul albastru- verde),etc.

Opalul, aceasta frumoasa piatra cu nuante multiple, piatra care cuprinde zeci de varianate in una singura, ocupa un loc special in gama de bijuterii din argint Zamora.

Noua colectie de bijuterii din argint si argint rodiat,  Zamora Collection, va prezinta o varietate insemnata de bijuterii ornate cu frumoase pietre din opal, din tipurile amintite.

Colectia Zamora este intr-o continua adaptare la cerintele solicitantilor de bijuterii si isi diversifica permanent modelele si accesoriile acestora.

Lumea minunata a bijuteriilor capata prin exemplarele ei impodobite cu opal o diversitate incantatoare.

Drumul prin aceasta lume este o adevarata incantare! 

2Comentarii

 • Avatar
  Gabriela Preda
  Jun 22, 2019

  Sunt superbe produsele. Pietrele minunate. Aștept reduceri. x4d

 • Avatar
  Potirlau laura
  Feb 27, 2021

  Imi plac enorm inelele de argint cu opal ...imi doresc

Lasati un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Nume:
E-mail: (nu va fi publicat pe site)
Comentariul dumneavoastra:
Tastati codul Captcha
% REDUCERI %