Despre Topaz

Despre Topaz

Din punct de vedere chimic, topazul  este un silicat natural hidratat de aluminiu, cu fluor, avand  formula : Al2SiO4(OH, F)2. Topazul are sistemul de cristalizare rombic.

Ionii hidroxilici (-OH) din compozitia lui, putându-se combina cu concentrații deferite de fluoride, determină un număr mare de varietăți de topaz.

Topazul este transparent incolor sau colorat, de obicei galben, uneori albastru, violet, rosu, foarte  dur si sticlos.

Cristale mari de topaz, limpezi, sunt pietre pretioase.

Topazul cel mai mare gasit pana in prezent este un cristal de 271 kg, iar cel mai mare topaz prelucrat, slefuit, cantareste 4,2 Kg .

Zacamintele care contin topaz sunt de cele mai multe ori comune cu cele in care se gaseste berilul (rocile magmatice, rocile metamorfice din Brazilia).

Topazul a fost gasit si in zone cum ar fi: Suedia, Norvegia, Cehia, Japonia , Mexic, SUA, Sri Lanka, Birmania si Pakistan.

Istoria topazului are parti comune cu istoria marilor coroane regale.

Pe teritoriul Germaniei, in Saxonia, pe muntele Vogtland, s-au descoperit topaze slefuite, care dateaza din timpul lui August cel Tare. Ele sunt pastrate in ,, Camera Verde “ din Dresda si in coroana engleza.

Zamora Collection impartaseste cu clientii sai marile valori ale frumosului si culturii, prezentandu-le cele mai interesante lucruri despre pietrele pretioase si bijuterii.

Zamora Collection va invita sa achizitionati bijuterii de exceptie din argint si argint rodiat, impodobite cu pietre de topaz create de inteligenta umana.

Lasati un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii

Nume:
E-mail: (nu va fi publicat pe site)
Comentariul dumneavoastra:
Tastati codul Captcha
% REDUCERI %